Az Arancini?
Szicilíát, a Földközi-tenger legnagyobb szigetét nemcsak páratlan szépségű természeti kincsei jellemzik, hanem sokszínű fogásokban gazdag konyhája is. Ennek egyik gasztroremeke az arancini (jelentése: narancsocskák), egy tradicionális, eredetileg kelet-szicíliai street food finomság, amit a pizzaszelet mellett ma már minden sarkon megtalálhatunk Cataniától Palermóig.
Ízletes, fűszeres rizottóból kis golyókat formázunk, majd sajtokkal és különböző szószókkal megtöltve, bepanírozva forró olajban kisütjük. A családi recept alapján, olasz alapanyagokkal (pecorino sajt, parmezán, gorgonzola, ricotta, mascarpone, pármai sonka, kapribogyó, bazsalikom, olívaolaj) készülő aranciniket most glutén-, laktózmentes és vegetáriánus változatban is megízlelhetitek.
Aki szereti az olasz ízeket, az nem fog csalódni ebben a kívül roppanós, belül krémesen lágy itáliai ízbombában sem!
